Latest: Download Free Online Money Making Tips ! | Series: AuthorRank? | Download online money maker eBooks!

Inteligenta emotionala-Cum reactionezi in situatii stresante?

0 comentarii
Stresul face parte din viata noastra de zi cu zi,fie ca esti stresat de problemele de la serviciu,familiale,sau sociale modul in care reactionezi la nivel emotional este identic.Am ales 2 moduri aflate in colturi opuse :
1-Indiferentul
2-Patimasul
Sa ne imaginam ca ne aflam intr-una vion care zboara de la Bucuresti la Timisoara.A fost un zbor lin dar pe masura ce va apropiati de destinatie se aude vocea pilotului "Doamnelor si domnilor va rugam sa va intoarceti la locurile dumneavoastra si sa va puneti centurile de siguranta!"Apoi avionul intra in zona de turbulenter care sunt mai rele decat tot ce ati intalnit pana acum,avionul este aruncat in sus si in jos dintr-o parte in cealalta precum o minge de plaja purtata de vant.
Intrebarea este ce faceti?
1-Sunteti genul de om care se refugiaza intro carte sau o revista adaptanduse turbulentelor?
sau 
2-Sunteti dintre cei carre citesc instructiunile pentru cazuri disperate si pandesc stewardesele pentru a vedea daca dau semne de disperare?
Oricare din aceste raspunsuri vi s-ar parea mai firesc,el este un semn asupra felului in care reactionam la stres.Aceste reactii au consecinte extrem de diferite pentru felul in care oameni isi experimenteaza propriile reactii emotionale.
1-Cei care isi creaza o stare de parca ar fi privati de libertate prin insasi faptul ca trateaza totol atat de atent isi amplifica fara sa vrea propriilie reactii.emotionale,mai ales daca starea lor este lipsita de o constientuzare calma.Rezultatul este ca emotiile lor par mai intense.
2-Exista si din aceia care incearca sa-si distraga atentia,nebagandu-si inseama propriile reactii minimalizand astfel experienta reactiei emotionale daca nu chiar si dimensiunea in sine a reactiilor.
Pornind de la aceste extreme rezulta ca pentru uni constientizarea emotionala este coplesitoare,in vreme ce pentru altii abia daca exista.
Sa ne gandim la un student care intr-o seara constata ca in camin a izbucnit un incendiu,si merge sa sa ia un extinctor si stinge focul.Nimic neobijnuit in afara de faptul ca in drum spre extinnctor el merge normal si nu alearga.Motivul-Nu a simtit o urgenta..
Acest elev a fost obiectul de studiul al unui psiholog care a constatat ca acest student isi traia cel mai putin intens emotiile.
Prin contras alt exemplu este cel al unei femei care pierzandu-si odata pixul preferat,a fost distrusa zile intregi.Alta data a fost atat de impresionata ca se face o mare vanzare la pret redus intr-un magazin costisitor,incat a lasat orice altceva si a condus 3 ore pana la magazinul aflat in alta localitate.
S-a constatat ca femeile traiesc emotiile pozitive cat si cele negative mai intens decat barbatii.
Lasand la oparte diferenta de sex,viata emotionala este mai bogata pentru cei care observa mai multe.

Niciun comentariu:

  • MBT Icons and buttons

    Icons and Buttons

    Our resources have been successfully downloaded over 10K times and found almost every where. Get yours!

  • choosing webhost for a blog

    Why Best web content?

    Learn Why we chose Best web content as our Web Host and find discount coupons to kick start your blog today!

  • SEO Settings for blogger

    ALL IN ONE SEO PACK 2012

    Learn every single SEO tip that will boost your blog's ranking and organic traffic. We got them all!

  • Blogger widgets and plugins

    Visit MBT's Blogger LAB

    Why not take a tour of all great Blogger widgets published so far? You Name it we have it!

  • become a six figure blogger!

    Become a SIX FIGURE BLOGGER

    Learn what it takes to become a successful entrepreneur and build a living online!